Περιγραφή

Περιγραφή SFAKIA VERTICAL RUN

Το αθλητικό σωματείο δρομέων βουνού, ΑΡΚΑΛΟΣ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Σφακίων, διοργανώνει τον αγώνα κάθετης ανάβασης Sfakia Vertical Run από το Λουτρό στην Ανώπολη Σφακίων.

Πρόκειται για έναν αγώνα έκρηξης, δύναμης και αντοχής καθώς μέσα σε μόνο 4,9 χιλιόμετρα κερδίζει 680 μέτρα θετικής και 100 μέτρα αρνητικής υψομετρικής.

Η συγκέντρωση των αθλητών γίνεται στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων. Εκεί οι αθλητές επιβιβάζονται στο ferryboat και σε 15 λεπτά φτάνουν στο Λουτρό Σφακίων όπου η εκκίνηση του αγώνα δίδεται μέσα από το καράβι με το άνοιγμα του καταπέλτη του πλοίου, σε σειρές.

Στη συνέχεια οι αθλητές για 500m διασχίζουν το παραλιακό μέτωπο του Λουτρού στο οποίο δεν υπάρχουν δρόμοι και αυτοκίνητα και αμέσως μετά ανηφορίζουν το βραχώδες μονοπάτι προς το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης .

Το μονοπάτι αυτό έχειμήκος 3,5Km και κερδίζει 680 μέτρα θετικής υψομετρικής!

Εκεί οι αθλητές, για είναι έγκυροι, θα πρέπει να χτυπήσουν την καμπάνα της εκκλησίας και στη συνέχεια κατηφορίζουν διαδοχικά από το μονοπάτι, δρόμο και καλτερίμι για 900m συνολικά και τερματίζουν στην πλατεία της Ανώπολης.

Η διοργάνωση θα παρέχει 2 σταθμούς τροφοδοσίας με νερό, ένα στη μέση της διαδρομής και ένα λίγο πριν την εκκλησία.

Θα ακολουθήσουν οι απονομές και παραδοσιακό κέρασμα στην πλατεία του χωριού από τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής.  

Οι αθλητές θα επιστρέψουν στο λιμάνι των Σφακίων με μεταφορικά μέσα της διοργάνωσης.

Για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα το όριο των συμμετοχών ορίζεται στις 250.