Περιγραφή

Περιγραφή SFAKIA VERTICAL RUN

Το αθλητικό σωματείο ARKALOS, υπό την αιγίδα του Δήμου Σφακίων, διοργανώνει τον 5o αγώνα κάθετης ανάβασης Sfakia Vertical Run από το Λουτρό στην Ανώπολη Σφακίων, στις 27 Οκτωβρίου 2019.

Πρόκειται για έναν αγώνα έκρηξης, δύναμης και αντοχής καθώς μέσα σε μόνο 4,5 χιλιόμετρα κερδίζει 690 μέτρα θετικής υψομετρικής.

Η συγκέντρωση των αθλητών θα γίνει την Κυριακή,  27 Οκτωβρίου 2019, στο λιμάνι των Σφακίων. H παραλαβή των αριθμών και η συμπλήρωση των υπευθύνων δηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στη γραμματεία του αγώνα η οποία θα βρίσκεται στο λιμάνι των Σφακίων από τις 08:30 το πρωί.

Οι αθλητές θα επιβιβαστούν στο πλοίο για Λουτρό που θα αναχωρήσει στις 10:00. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί μέσα από το καράβι για Λουτρό, με το άνοιγμα του καταπέλτη του πλοίου, σε σειρές. Στη συνέχεια οι αθλητές θα διασχίσουν το παραλιακό μέτωπο του Λουτρού και θα ανηφορίσουν το βραχώδες μονοπάτι προς το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης σε υψόμετρο 687 μέτρα. Εκεί οι αθλητές, για είναι έγκυροι, θα πρέπει να χτυπήσουν την καμπάνα της εκκλησίας και έπειτα να συνεχίσουν κατηφορίζοντας προς τον τερματισμό που θα γίνει στην πλατεία της Ανώπολης.

Η διοργάνωση θα παρέχει 2 σταθμούς τροφοδοσίας με νερό, ένα στη μέση της διαδρομής και ένα λίγο πριν την καμπάνα.

Θα ακολουθήσουν οι απονομές και παραδοσιακό κέρασμα στην πλατεία του χωριού. Οι αθλητές θα επιστρέψουν στο λιμάνι των Σφακίων με μεταφορικά μέσα της διοργάνωσης.

Για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα το όριο των συμμετοχών ορίζεται στις 250.

Sfakia Vertical Run 2019 Κανονισμός Αγώνα

Φόρμα Εγγραφής