Κανονισμός Αγώνα

 

Sfakia Sky Marathon

 

Κανονισμός Αγώνα 2023

 

1. ΓΕΝΙΚΑ:Το “Sfakia Sky Marathon”, είναι αγώνας ορεινού τρεξίματος μαραθώνιας απόστασης και θα πραγματοποιηθεί στο νότιο τμήμα του ορεινού όγκου των Λευκών Ορέων και στην επαρχεία Σφακίων στο νομό Χανίων. Η διαδρομή του έχει μήκος 44,1 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά που αγγίζει περίπου τα 3050 μέτρα και αρνητικής υψομετρικής στα 2480 μέτρα. Ο αγώνας μπορεί να χαρακτηριστεί μια υβριδική εκδοχή των αγώνων “outandback” καθώς μέσα στο ανάπτυγμα της διαδρομής του περιλαμβάνει τμήματα που είναι αυτής της φιλοσοφίας.

 

2ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣαγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και η  εκκίνηση θα δοθεί στις 8:00 το πρωί από το παραθαλάσσιο χωριό Λουτρό, μετά και από την αποβίβαση των αθλητών από το πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ. Ο αγώνας θα κλείσει στις 18:30 το απόγευμα με τον τερματισμό των αθλητών στην πλατεία του χωριού της Ανώπολης. 
 
3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι τα παρακάτω: 
     1.   Άνδρες και γυναίκες με ηλικία άνω των 18 ετών. Εξαίρεση αποτελούν οι ανήλικοι αθλητές που έχουν διακριθεί σε παρόμοιο αγώνα ορεινού τρεξίματος και που για τη συμμετοχή τους θα αποφασίσει η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, ενώ επιβάλλεται η υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης του γονέα.
     2. Εξασφάλιση συγκεκριμένου κριτηρίου όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 4 του παρών κανονισμού
  
4. ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Κριτήριο συμμετοχής στο Sfakia Sky Marathon αποτελεί ο τερματισμός σε δύο (2) αγώνες ορεινού τρεξίματος,  τουλάχιστον ημιμαραθώνιας απόστασης (ήτοι 21Km) και που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τα 3 προηγούμενα έτη.

 

5. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής μέσα από την ιστοσελίδα του αγώνα και εφόσον έχουν το κριτήριο όπως αυτό ορίζεται και από το σχετικό κανονισμό, τότε η αίτησή τους εγκρίνεται. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 ενώ θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 στις 23:59. Δεν θα δοθεί καμία παράταση στην καταληκτική ημερομηνία.

 

6. ΤΙΜΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το τίμημα συμμετοχής στον αγώνα, ανέρχεται στα σαράντα (40) ευρώ.

 Ολοκληρωμένη θεωρείται η συμμετοχή η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά. 

 

 

7. ΠΑΡΟΧΕΣ: Οι παροχές που καλύπτονται από το τίμημα συμμετοχής είναι οι παρακάτω:

 1.   Αριθμός αγώνα.
 2.  Ιατρική Υποστήριξη.
 3.  Δωρεάν μεταφορά των αθλητών από την Ανώπολη ατην εκκίνηση του αγώνα.
 4.  Δωρεάν μεταφορά των αθλητών με το πλοίο της γραμμής από τη Χώρα Σφακίων στο Λουτρό.
 5.  Υδροδοσία αγώνα πριν την εκκίνηση.
 6.  Σταθμούς ανεφοδιασμού με μακαρόνια, βραστές πατάτες, νερό, ξηρούς καρπούς, ειδικά ενεργειακά τζελ, αναψυκτικά τύπου Cola     και φρούτα.
 7.  Γεύμα μετά τον αγώνα.
 8.  Επιστροφή από Ανώπολη στη Χώρα Σφακίων με μεταφορικά μέσα της διοργάνωσης, μετά το πέρας της εκδήλωσης.
 9.  Τσάντα αθλητή με αναμνηστικά και άλλα δώρα.

 

8. ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Αν ο συμμετέχοντας ασκήσει το δικαίωμα υπαναχώρησης έως και την 10η Οκτωβρίου 2023, η Διοργάνωση θα του επιστρέψει εντός 10 εργάσιμων ημερών την αξία συμμετοχής του στον αγώνα, σε τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξει. Η χρέωση μεταφοράς χρημάτων από άλλη τράπεζα επιβαρύνει τον ίδιο τον αθλητή.
Μετά την πάροδο της 10ης Οκτωβρίου 2023, δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων, για οποιονδήποτε λόγο.
 

 

9. ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Λαμβάνοντας υπόψη τις οργανωτικές δυσκολίες του αγώνα αλλά και την περιβαλλοντική ευθύνη που απορρέει μέσα από τη διοργάνωση ενός τέτοιου αθλητικού  γεγονότος στο βουνό, ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται για το 2022 στα 100 άτομα.
Η κάθε συμμετοχή είναι ονομαστική και μοναδική για τον κάθε αθλητή και κατά συνέπεια δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο.
 

 

10. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Γενική κατηγορία ανεξαρτήτου φύλλου, Γενική ανδρών, Γενική γυναικών με βράβευση των τριών πρώτων αθλητών, κάθώς και τον νεότερο/ρη αθλητή/ρια καθώς και τον γηραιότερο/τη αθλητή/τρια που θα τερματήσει επιτυχώς.
 

 

11. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Δε ζητείται από τους αθλητές να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση. O κάθε αθλητής, υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής οφείλει να γνωρίζει με βάση πρόσφατο ιατρικό έλεγχο, αν η κατάσταση της υγείας του είναι τέτοια που του επιτρέπει να αγωνιστεί σε έναν αγώνα τόσο μεγάλης διάρκειας, σε ορεινό πεδίο και με απαιτητικά τεχνικά χαρακτηριστικά.
 
12. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η Διοργάνωση δεν ασφαλίζει τους συμμετέχοντες αθλητές, καθώς οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ομαδική ασφάλιση υπαίθριων δραστηριοτήτων με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για ευνόητους λόγους. Έτσι είναι στην ευχέρεια του αθλητή να πραγματοποιήσει ατομικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής, που να καλύπτει και την περίπτωση ατυχήματος υπό τις συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα αντοχής σε ορεινό πεδίο.
Υπενθυμίζεται ότι ο τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός ανάγκης 112 λειτουργεί, και σε κάθε περίπτωση συνίσταται σε όλους τους αθλητές να έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο με καλά φορτισμένη τη μπαταρία του, ώστε να μπορούν εφόσον πραγματικά χρειαστεί, να επικοινωνήσουν είτε με τη διοργάνωση είτε με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης (112).
 
13. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Η Διοργάνωση διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και κινηματογράφησης του αγώνα, που πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα το συγκεκριμένο όρο, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από τυχόν δημοσίευση υλικού του αγώνα.
 
14. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας τουγια να μπορεί να αποδείξει ότι συμμετέχει στον αγώνα.Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει ευδιάκριτος καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί ,προκαλώντας κατά αυτό τον τρόπο σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών. Αθλητής χωρίς αριθμό, δεν δικαιούται υποστήριξη στους Σταθμούς.
 
15. ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΘΛΗΤΗ: Η επίδοση των αριθμών αθλητή θα γίνει την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 στην Ανώπολη Σφακίων από τις 18:00 – 20:00 και το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 απο τις 06:30 – 07:15, από τη Γραμματεία του αγώνα στη χώρα Σφακίων. Για την παραλαβή της τσάντας του αθλητή, στην οποία περιέχονται ο αριθμός και τα αναμνηστικά του αγώνα, απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.
 
16. ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές θα γίνουν στην πλατεία της Ανώπολης στις 17:15.
 

17. ΕΠΑΘΛΑ: Τα αναμνηστικά έπαθλα  που θα προσφερθούν στους νικητές, είναι τα παρακάτω:

 

1.   1ο, 2ο & 3ο νικητή της γενικής κατάταξης του αγώνα, ανεξαρτήτως φύλου.

2.    1ο, 2ο & 3ο άνδρα νικητή της κατάταξης ανδρών του αγώνα.

3.    1η, 2η & 3η γυναίκα νικήτρια της κατάταξης γυναικών του αγώνα.

4.    Βράβευση του αθλητή και αθλήτρια  με την καλύτερη επίδοση στο τμήμα «Λουτρό-Πάχνες». [“challenge@SeaToSummit”]

5.    Βράβευση του αθλητή που θα ολοκληρώσει το “challenge@ΦέρεΤοΤυρί”! Παραδοσιακή Γραβιέρα 4kgr, που θα αποκτηθεί από τον πρώτο αθλητή που θα αποφασίσει να το φέρει μαζί από το Κατσιβέλι μέχρι τον τερματισμό στην Ανώπολη.

6.    Βράβευση νεότερου/ρης αθλητή/τριας που τερματίσει επιτυχώς τον αγώνα.

7.    Βράβευση γηραιότερου/ρης αθλητή/τριας που τερματίσει επιτυχώς τον αγώνα.

 
18. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Για την ασφαλή κίνηση στο ορεινό πεδίο, συνιστώνται κατ΄ ελάχιστο τα παρακάτω τα οποία η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να επιβάλλει (όλων ή μερος αυτών) ως υπορεωτικό εξοπλισμό μέχρι και την παραμονή του αγώνα, για την προστασία των αθλητών σε περίπτωση που ήδη επικρατούν άστατες καιρικές συνθήκες ή σχετική πρόγνωση.

 

 • Ειδικό σακίδιο (τύπου γιλέκου ή ζώνη) μεταφοράς υδροδοχείων.
 • Υδροδοχείο τουλάχιστον 1lt.
 • Μπατόν, λόγω της μεγάλης κλίσης της διαδρομής.
 • Γάντια.
 • Σκούφο ή άλλου τύπου ειδικού μαντηλιού για το λαιμό και το κεφάλι ή καπέλο.
 • Αντιανεμικό / Αδιάβροχο.
 • 600kcal στερεά τροφή
 • Φακός κεφαλής.
 • Κινητό Τηλέφωνο
 • Επίδεσμο
 • Αλουμινοκουβέρτα 
Τέλος επισημαίνεται, ότι οι συμμετέχοντες, με την παραλαβή του αριθμού τους, δύναται να παραδώσουν κλειστό σάκο, μέγιστου όγκου 30lt, που θα περιέχει αναγκαία προσωπικά είδη και που θα τα παραλάβουν μετά από τον τερματισμό τους στην Ανώπολη.
 

 

19. ΠΟΙΝΕΣ: Σε κάθε περίπτωση αν και εφόσον οι κριτές του αγώνα ή οποιοδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση, αντιληφθεί παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφει, ενημερώνει τους παραβάτες και τις υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τον παρόν κανονισμό, ενώ οφείλουν να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα και σε κάθε περίπτωση η μη συμμόρφωση με τα άρθρα του κανονισμού ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού.

 

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι επιβάλλεται η ποινή του αποκλεισμού από τον αγώνα σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω περιπτώσεις :

 

 • Απώλεια σημείου ελέγχου.
 • Αλλοίωση / Απώλεια του αριθμού συμμετοχής
 • Μη διάτρηση στην κάρτα ελέγχου 
 • Έκθεση σε κίνδυνο του αθλητή από απουσία στοιχειώδους ή υποχρεωτικού εξοπλισμού.
 •  Άρνηση συμμόρφωσης στις υποδείξεις από τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα της διοργάνωσης.
 • Ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό της διοργάνωσης ή τους συναθλητές.
 • Εσκεμμένη απόρριψη σκουπιδιών στη διαδρομή.
 • Παροχή υποστήριξης εκτός ορίων Σταθμού.
 • Συνοδεία στη διαδρομή (εκτός ορίων Σταθμών) από πρόσωπο χωρίς αριθμό αγώνα.
 • Η συντόμευση (κόψιμο – κονταρίδα) της διαδρομής. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο/διαδρομή.

 

20. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή και το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η Τεχνική Επιτροπή εξετάζει την ένσταση και εκδίδει τελεσίδικη απόφαση το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών.

 
21. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΕΓΚΥΡΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Ο τερματισμός θεωρείται έγκυρος, όταν:
1.    Ο αθλητής έχει περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου της διαδρομής.

 

2.    Έχει εξασφαλίσει την προαναφερόμενη διάτρηση στην κάρτα ελέγχου.
3.    
Ολοκληρώσει την προσπάθεια του μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό όριο των 10:30 ωρών.
 
22. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ: Για την ασφάλεια αλλά και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα ορίζονται τα ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού, όπως φαίνονται παρακάτω:
Α. Στη θέση “Μαύρος Χάρακας 1” (17km +2100) στις 04:45 ώρες
Β. Στη θέση “Μαύρος Χάρακας 2” (30km +2980) στις 08:00 ώρες
 
23. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ: Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες δεν καταφέρουν να πιάσουν τα παραπάνω χρονικά όρια ακυρώνονται και είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τον αριθμό τους. Εγκαταλείποντας ο αθλητής τον αγώνα, οφείλει να μετακινηθεί σε σημείο όπου θα μπορεί να προσεγγίσειμεταφορικό όχημα της διοργάνωσης, ώστε  στη συνέχεια να επιστρέψει στην πλατεία της Ανώπολης.Ο αριθμός θα τους επιστραφεί μετά το τέλος του αγώνα από τη Γραμματεία.
    Ωστόσο, τονίζεται ότι οι αθλητές που θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκαν λόγω χρονικών ορίων, είναι ελεύθεροι να το πράξουν, αλλά με αποκλειστικά δική τους ευθύνη!Σε αυτή την περίπτωση, οι αθλητές αυτοί δε δικαιούνται πλέον καμία υποστήριξη από την πλευρά της Διοργάνωσης, αλλά ούτε και μπορούν να προβάλλουν απαιτήσεις προς αυτή.
 
24. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική ή κατηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς. Απαγορεύεται η παρουσία σκύλων που ενδεχομένως να συνοδεύουν αθλητές.

 

25. ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ: Αν παραστεί ανάγκη (επικίνδυνες καιρικές συνθήκες ιδιαίτερα στα ψηλότερα τμήματα της διαδρομής), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή, να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση ή ακόμα και να διακόψουν προσωρινά την εξέλιξη του αγώνα προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

 

26. ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Βασική αρχή για τη σηματοδότηση της διαδρομής αποτελεί αυτή της παρέμβασης με τα ελάχιστα δυνατά προσωρινά υλικά αλλά και η χρήση υλικών φιλικά προς το ευαίσθητο φυσικό τοπίο.Η διοργάνωση αξιοποιώντας την ήδη υπάρχουσα μόνιμη σήμανση των πεζοπορικών τμημάτων της περιοχής, ενισχύει τον προσανατολισμό των αθλητών με ταινίες έργου και βέλη με πορτοκαλί χρώμα, μόνο όπου αυτά είναι πραγματικά αναγκαία για την ασφάλεια τους, αλλά και την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα. Επιπρόσθετα, σε καίρια σημεία της διαδρομής, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία του αγωνιζόμενου για το κατά πόσο κινείται εκτός της χαραχθείσας διαδρομής.

 

27. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: Η Διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία / υδροδοσία των αθλητών, μέσα από το σύνολο των σταθμών/σημείων ελέγχου που θα υπάρχουν κατά μήκος του αναπτύγματος της διαδρομής. Ωστόσο οι  αθλητές οφείλουν σε συνδυασμό με τη διατροφική υποστήριξη της διοργάνωσης, να σχεδιάσουν το δικό τους πλάνο τροφοδοσίας που θα απορρέει και μέσα από τις δικές τους εξατομικευμένες ανάγκες σε τροφή και υγρά. Τονίζεται, ότι η διοργάνωση δε θα προσφέρει πλαστικά κύπελλα υγρών μιας χρήσης, συνεπώς ο κάθε αθλητής οφείλει να έχει το δικό του.

 

28. ΣΑΚΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (DROP BAG): Δεν προβλέπεται σάκος ανεφοδιασμού στον αγώνα.

 

29. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Επιτρέπεται εξωτερική υποστήριξη των αθλητών, μόνοστα νοητά όρια των σταθμών υποστήριξης του αγώνα.

 

30. ΣΥΝΟΔΕΙΑ: Δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο η συνοδεία αθλητή από πρόσωπο που δεν φέρει αριθμό αγώνα. 

 

31. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Ο Σταθμός Υποστήριξης αποτελεί το χώρο εκείνο μέσα στον οποίο οι αθλητές μπορούν να δεχτούν τα παρακάτω:
1.    Tροφοδοσία / Υδροδοσία.
2.    Ιατρικές υπηρεσίες από την πλευρά της διοργάνωσης.
3.    Εξωτερική υποστήριξη από ομάδες που συνοδεύουν τους συμμετέχοντες. 

  

Οι Σταθμοί Υποστήριξης είναι έντεκα (11), έξι (6) Κεντρικοί όπου θα παρέχονται τροφή και υγρά και πέντε (5) δευτερεύοντες όπου θα παρέχεται νερό και ηλεκτρολύτες.

 

 

32. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Τα Σημεία Ελέγχου έχουν σκοπό μόνο την καταγραφή των αθλητών του αγώνα, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα και σε πραγματικό χρόνο, του πόσοι κινούνται πάνω στο ίχνος της διαδρομής. 

 

Πιο αναλυτικά ,θα υπάρχουν έντεκα (11) σημεία ελέγχου:

 

 1. Ανώπολη (Κ-4.5)
 2. Πορόλαγγος είσοδος και έξοδος (Κ-7 & Κ-40)
 3. Αγκαθωπή 1 και 2 (Κ-12 & Κ-35)
 4. Μαύρος Χάρακας 1 και 2 (Κ-17 & Κ-30)
 5. Ρουσιές 1,2  (Κ-18, Κ-29)
 6. Πάχνες (Κ-20)
 7. Καταφύγιο “Χρ. Χουλιόπουλος”-Κατσιβέλι  (Κ-25)
 
33. ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ (ΣΚΟΥΠΑ): Για λόγους ασφάλειας των αθλητών αλλά και ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, θα υπάρχει προσωπικό της διοργάνωσης που θα ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή της κούρσας.        

 

34. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η χρονομέτρηση γίνεται ηλεκτρονικά για τον συνολικό χρόνο και χειροκίνητα για τις ενδιάμεσες επιδόσεις.

 

35ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφή που καταναλώνουν οι αθλητές. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν τα απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

 

36. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη αποδοχή του κανονισμού. Οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα πρέπει να κατανοήσουν ότι κινούνται σε ορεινό, πετρώδες και συχνά δύσβατο-τεχνικό τερέν, ενώ λόγω του μικροκλίματος της περιοχής που κινείται ο αγώνας, δύναται να βρεθούν εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα του αγώνα. Τονίζεται ότι η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.

37. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΓΩΝΑ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

     1.  Το σύνολο του προσωπικού και των εθελοντών που θα απασχοληθούν την ημέρα του αγώνα θα είναι πλήρως καταρτισμένο και  εκπαιδευμένο αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης καθώς και με το περιεχόμενο του παρόντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. 

 

     2. Το προσωπικό της διοργάνωσης και οι εθελοντές οφείλουν να ελεγχθούν μέσω PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών πριν την πραγματοποίηση του αγώνα.

38. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του κανονισμού αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, όμως σε γενικές γραμμές το πνεύμα του κανονισμού παραμένει αναλλοίωτος.