Περιγραφή Αγώνα

 

 Πρόκειται για έναν εισαγωγικό αγώνα ορεινού τρεξίματος που απευθύνεται σε όλους, συνολικής απόστασης 6,3km και 340m θετικής υψομετρικής ο οποίος περνάει από πολλά αξιοθέατα της περιοχής. Η συγκέντρωση των αθλητών, η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Kτήμα Ησυχάκη σε μία τοποθεσία με αρκετό ελεύθερο χώρο που περιβάλλεται από υπεραιωνόβιες ελιές.

 Η εκκίνηση του αγώνα είναι στις 18:00. Ξεκινώντας οι αθλητές θα κινηθούν νότια σε ήπια ανηφορικό μονοπάτι και μετά από 800μ θα συναντήσουν το Ραφιόλι, μια πετρόχτιστη κρήνη ενετικής περιόδου ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

 Στη συνέχεια οι αθλητές μετά από 2km ανηφορικής διαδρομής σε μονοπάτι και αγροτικούς δρόμους φτάνουν στην Αγία Ελεούσα σε υψόμετρο 281m όπου θα είναι και ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού.

 Έπειτα κατευθύνονται ανατολικά σε μονοπάτι και μετά από 1 περίπου χιλιόμετρο συναντούν την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (3,7km) σε υψόμετρο 300m όπου θα είναι σημείο ελέγχου και αποκλεισμού και ο δεύτερος και κεντρικός σταθμός ανεφοδιασμού. Μέχρι το σημείο αυτό η διαδρομή είναι κοινή με τον αγώνα των 11,3km οπότε οι πρώτοι αθλητές ενδέχεται να συναντήσουν αθλητές του μεγάλου αγώνα.

 Στη συνέχεια ακολουθούν κατηφορικό τμήμα της διαδρομής σε αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια για 2,1km μέχρι το σημείο τερματισμού στο κτήμα Ησυχάκη.