Κανονισμός αγώνα SFAKIA VERTICAL RUN 2019

Ο αγώνας κάθετης ανάβασης SFAKIA VERTICAL RUN 2019  θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019.

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το όριο συμμετοχών ορίζετε στους 250 αθλητές. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 20:00.

Δεκτοί γίνονται αθλητές, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 και άνω, ενώ οι ανήλικοι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν με υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μέσα από την ιστοσελίδα του αγώνα. Εκτός από τη δυνατότητα ηλεκτρονικών εγγραφών θα δοθεί η δυνατότητα για χειροκίνητες εγγραφές σε χρόνο και τόπο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή του αγώνα.

Εγγραφές στη γραμματεία, τη μέρα του αγώνα θα γίνουν εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 250 αθλητών.

Ολοκληρωμένη θεωρείται η συμμετοχή η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά. Θα πρέπει να κατατεθεί το ποσό των 12 ευρώ στον Τραπεζικό Λογαριασμό 5765-093139-911 (IBAN: GR88 0172 7650 0057 6509 3139 911), ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, δικαιούχος ΑΡΚΑΛΟΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑ, αναγράφοντας ως αιτιολογία τη λέξη VERTICAL και το Ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα. Tο SWIFT-BIC της τράπεζας Πειραιώς είναι PIRBGRAA

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Δικαίωμα υπαναχώρησης:

  • Αν ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης έως και την 1η Οκτωβρίου 2019, η Διοργάνωση θα σας επιστρέψει εντός 10 εργάσιμων ημερών την αξία συμμετοχής σας στον αγώνα, σε τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξετε.
  • Μετά την πάροδο της 1ης Οκτωβρίου 2019, δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων, για οποιονδήποτε λόγο.

Η κάθε συμμετοχή είναι ονομαστική και μοναδική για κάθε αθλητή και κατά συνέπεια δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Η διοργάνωση του αγώνα θα παρέχει στους αθλητές:

 1. Αριθμό αγώνα.
 2. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
 3. Ιατρική Υποστήριξη.
 4. Δωρεάν μεταφορά των αθλητών με το πλοίο της γραμμής από τη Χώρα Σφακίων στο Λουτρό.
 5. Τροφοδοσία αγώνα πριν την εκκίνηση.
 6. Δύο σταθμούς ανεφοδιασμού με νερό.
 7. Γεύμα μετά τον αγώνα.
 8. Επιστροφή από Ανώπολη στη Χώρα Σφακίων με μεταφορικά μέσα της διοργάνωσης, μετά το πέρας της εκδήλωσης.
 9. Τσάντα αθλητή με αναμνηστικά και άλλα δώρα. (Σημ.: Οι αθλητές που θα επιλέξουν να εγγραφούν τη μέρα του αγώνα στη γραμματεία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ενδέχεται να μην παραλάβουν τσάντα αθλητή με πλήρη δώρα).
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Aπαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση μιας κατηγορίας είναι η συμμετοχή 6 η παραπάνω αθλητών, αλλιώς συμπτύσσεται με την αμέσως επόμενη. Οι κατηγορίες θα είναι:

Γενική Ανδρών- Γυναικών

Ανδρών   18 έως 39, 40-49, 50-59, 60+.

Γυναικών 18 έως 39, 40-49, 50-59, 60+.

Νέων- Νεανίδων 18- (μια βράβευση).

 ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ

Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των κανονισμών. Οι αθλητές υποχρεούνται στην ενυπόγραφη κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης που θα διανέμεται στη γραμματεία του αγώνα.

Οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα πρέπει να κατανοούν ότι κινούνται σε ορεινό, πέτρινο και δύσβατο, μερικές φορές έδαφος και θα είναι εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού.

Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς. Απαγορεύεται η παρουσία σκύλων που ενδεχομένως συνοδεύουν κάποιους αθλητές

 ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η σήμανση της διαδρομής ορίζεται από ταινίες έργου που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή καθώς και βέλη με πορτοκαλί χρώμα .Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία του αγωνιζόμενου για το κατά πόσο κινείται εντός της χαραχθείσας διαδρομής.

 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Η χρήση μπατόν συνίσταται λόγω της μεγάλης κλίσης της διαδρομής, καθώς και η χρήση καπέλου.

 ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η συντόμευση (κόψιμο – κονταρίδα) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο/διαδρομή.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Το μοναδικό σημείο ελέγχου βρίσκεται στην καμπάνα στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης.

 ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Για την ασφάλεια αλλά και την ομαλή ροή της διοργάνωσης, θα υπάρχει ένα χρονικό όριο αποκλεισμού στο σημείο ανεφοδιασμού και ορίζεται στη 1 ώρα  από την ώρα εκκίνησης. Οι αθλητές θα παραμείνουν εκεί και θα επιβιβαστούν σε 4×4 για την πλατεία της Ανώπολης.

 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ

Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

 ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η Διοργάνωση δεν ασφαλίζει τους συμμετέχοντες αθλητές. Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ομαδική ασφάλιση υπαίθριων δραστηριοτήτων με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για ευνόητους λόγους. Είναι στην ευχέρεια του καθενός αθλητή να πραγματοποιήσει σε κάποια άλλη χρονική στιγμή ατομικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής, που να καλύπτει -εφόσον είναι εφικτό- και την περίπτωση ατυχήματος υπό τις συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα αντοχής σε ορεινό πεδίο.

 Για ότι δεν προβλέπεται στον κανονισμό η διοργάνωση θα αποφασίζει επιτόπου.