Περιγραφή Αγώνα

 

 Πρόκειται για έναν εισαγωγικό αγώνα ορεινού τρεξίματος που απευθύνεται σε όλους, συνολικής απόστασης 11km και 560m θετικής υψομετρικής, ο οποίος περνάει από πολλά αξιοθέατα της περιοχής. Η συγκέντρωση των αθλητών, η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Kτήμα Ησυχάκη σε μία τοποθεσία με αρκετό ελεύθερο χώρο που περιβάλλεται από υπεραιωνόβιες ελιές.

 Η εκκίνηση του αγώνα είναι στις 17:30. Ξεκινώντας οι αθλητές θα κινηθούν νότια και μετά από 800μ θα συναντήσουν το Ραφιόλι, μια πετρόχτιστη κρήνη ενετικής περιόδου ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

 Στη συνέχεια οι αθλητές μετά από 2km ανηφορικής διαδρομής σε μονοπάτι και αγροτικούς δρόμους φτάνουν στην Αγία Ελεούσα σε υψόμετρο 281m όπου θα είναι και ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού.

 Έπειτα κατευθύνονται ανατολικά σε μονοπάτι και μετά από 1 περίπου χιλιόμετρο συναντούν την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (3,7km) σε υψόμετρο 300m όπου θα είναι σημείο ελέγχου και αποκλεισμού και ο δεύτερος και κεντρικός σταθμός ανεφοδιασμού.

 Στη συνέχεια ανηφορίζουν και συναντούν μετά από 1,4 χιλιόμετρα τον ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Μαλάξα (6οχλμ). Ακολουθούν διαδρομή στην άσφαλτο για 1 χιλιόμετρο περίπου περνώντας από το πιο ψηλό σημείο της διαδρομής στα 480m και στην συνέχεια διανύοντας διαδοχικά αγροτικούς χωματόδρομους και μονοπάτια για 5 χιλιόμετρα κατηφορίζουν για το σημείο τερματισμού στο Kτήμα Ησυχάκη.