Κανονισμός Αγώνα

Κανονισμός Αγώνα

1.             Συμμετοχή

Το όριο συμμετοχών ορίζετε στους 150 αθλητές και το κόστος εγγραφής στα 12 ευρώ. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1 Μαίου 2024 και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 στις 23:59.

Δεκτοί γίνονται αθλητές, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 και άνω, ενώ οι ανήλικοι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν με υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μέσα από την ιστοσελίδα του αγώνα. (www.arkalos.gr) Δυνατότητα για χειρόγραφες εγγραφές ΔΕΝ θα υπάρχει καθώς και εγγραφές στη γραμματεία τη μέρα του αγώνα ΔΕΝ θα γίνουν, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα διεξαγωγής σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ.

 

2.             Παροχές

Η διοργάνωση του αγώνα θα παρέχει στους αθλητές:

1.    Αριθμό αγώνα.

2.    Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

3.    Ιατρική Υποστήριξη.

4.    Τροφοδοσία αγώνα πριν την εκκίνηση.

5.    Δύο σταθμούς ανεφοδιασμού με νερό, αναψυκτικό.

6.    Κέρασμα μετά τον αγώνα.

7.    Αναμνηστικά και άλλα δώρα.

 

3.             Κατηγορίες

Απαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση μιας κατηγορίας είναι η συμμετοχή 6 η παραπάνω αθλητών, αλλιώς συμπτύσσεται με την αμέσως επόμενη. Οι κατηγορίες θα είναι:

Γενική Ανδρών – Γυναικών

Ανδρών: 18 έως 39, 40-49, 50-59, 60+.

Γυναικών: 18 έως 39, 40-49, 50-59, 60+.

Νέων – Νεανίδων: έως Τετάρτης Δημοτικό, έως Έκτης Δημοτικού, Γυμνασίου .

 

4.             Συμμόρφωση

Οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα πρέπει να κατανοούν ότι κινούνται σε ορεινό, πέτρινο και δύσβατο, μερικές φορές έδαφος και θα είναι εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού.

Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

 

5.             Κίνηση στο μονοπάτι

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς. Απαγορεύεται η παρουσία σκύλων που ενδεχομένως συνοδεύουν κάποιους αθλητές

Η σήμανση της διαδρομής ορίζεται από ταινίες έργου που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή καθώς και βέλη με πορτοκαλί χρώμα .Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία του αγωνιζόμενου για το κατά πόσο κινείται εντός της χαραχθείσας διαδρομής.

 

6.             Πληρωμή

Ολοκληρωμένη θεωρείται η συμμετοχή η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά.

Μετά την τραπεζική κατάθεση και την πάροδο της 4ης Ιουνίου 2024, δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων, για οποιονδήποτε λόγο.

Η κάθε συμμετοχή είναι ονομαστική και μοναδική για κάθε αθλητή και κατά συνέπεια δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο.

 

7.             Υποχρεωτικός εξοπλισμός

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Η χρήση μπατόν συνίσταται λόγω της μεγάλης κλίσης της διαδρομής, καθώς και η χρήση καπέλου.

 

8.             Συντόμευση διαδρομής

Η συντόμευση (κόψιμο – κονταρίδα) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο/διαδρομή.

 

9.             Σημεία ελέγχου

Τα σημεία ελέγχου και για τους 2 αγώνας θα βρίσκονται στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας και ένα επιπλέον στην Μαλάξα για τον Malaxa Up & Down.

 

10.         Χρονικά όρια αποκλεισμού

Για την ασφάλεια αλλά και την ομαλή ροή της διοργάνωσης, θα υπάρχει ένα χρονικό όριο αποκλεισμού στο σημείο ανεφοδιασμού και ορίζεται στη 1 ώρα  από την ώρα εκκίνησης. Οι αθλητές θα παραμείνουν εκεί και θα επιβιβαστούν σε 4×4 για την επιστροφή τους.

 

11.         Απορρίμματα

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

 

12.         Τροποποίηση διαδρομής – αναβολή

Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

 

13.         Αποποίηση ευθύνης

Η επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

 

14.         Ασφάλιση

Η Διοργάνωση δεν ασφαλίζει τους συμμετέχοντες αθλητές. Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ομαδική ασφάλιση υπαίθριων δραστηριοτήτων με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για ευνόητους λόγους. Είναι στην ευχέρεια του καθενός αθλητή να πραγματοποιήσει σε κάποια άλλη χρονική στιγμή ατομικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής, που να καλύπτει -εφόσον είναι εφικτό- και την περίπτωση ατυχήματος υπό τις συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα αντοχής σε ορεινό πεδίο.

Για ότι δεν προβλέπεται στον κανονισμό η διοργάνωση θα αποφασίζει επιτόπου.