Περιγραφή Sfakia Sky Run- Sea to Summit.

Ο σύλλογος αθλητών βουνού ARKALOS, υπό την αιγίδα του Δήμου Σφακίων, διοργανώνει τον 1o αγώνα Sfakia Sky Run- Sea to Summit. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο αγώνα, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, ο οποίος, όπως δηλώνει και το όνομά του, αποτελείται από μια συνεχόμενη ανηφόρα η οποία ξεκινά από το επίπεδο της θάλασσας και συγκεκριμένα από το Λουτρό Σφακίων και καταλήγει στην ψηλότερη κορυφή των Λευκών Ορέων τις Πάχνες, σε υψόμετρο 2.454 μέτρα. Πρόκειται για έναν αγώνα δύναμης, αντοχής και επιμονής καθώς μέσα σε 20,3 χιλιόμετρα  κερδίζει 2.600 μέτρα θετικής υψομετρικής.

Ο αγώνας αποτελεί μια διαδρομή από το παρελθόν στο παρόν μιας και στο σύνολό του κινείται πάνω στα μονοπάτια που επί αιώνες χρησιμοποιούσαν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής για να ανεβάσουν, κατά τους θερινούς μήνες τα κοπάδια τους στο βουνό ώστε να βρουν τροφή. Με τον ερχομό του χειμώνα, από τα ίδια μονοπάτια κατέβαιναν σε χαμηλότερα υψόμετρα για να ξεχειμωνιάσουν.

Ταυτόχρονα αποτελεί και ένα ταξίδι από το καλοκαίρι στο χειμώνα, μιας και οι θερμοκρασίες εκείνη την εποχή στο σημείο εκκίνησης (επιφάνεια της θάλασσας) είναι καλοκαιρινές αλλά στον τερματισμό (στα 2.454 μέτρα) συχνά είναι κοντά στους 5 βαθμούς κελσίου ή και χαμηλότερα..

Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν μερικά από τα ωραιότερα σημεία των Λευκών Ορέων, να γνωρίσουν το μοναδικό για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα τοπίο της ορεινής ερήμου και από την κορυφή να θαυμάσουν την απεριόριστη θέα προς το Λιβυκό πέλαγος στο Νότο και το «πέλαγος των κορυφών» προς το Βορρά.

Η συγκέντρωση των αθλητών θα γίνει το Σάββατο,  26 Οκτωβρίου 2019, στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων. Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο λιμάνι στις 6:45 το πρωί, απ’ όπου θα παραλάβουν του αριθμούς τους από τη γραμματεία του αγώνα μέχρι τις 8:00 και στις 8:15 θα επιβιβαστούν σε πλοιάρια που θα τους μεταφέρουν στο λιμάνι του Λουτρού Σφακίων όπου και θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα, στις 9:00 ακριβώς.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα, για την ασφάλεια των αθλητών αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από το ανθρώπινο αποτύπωμα, ορίζεται ανώτατο όριο συμμετεχόντων 50 άτομα.

Αναλυτική Περιγραφή Sfakia Sky Run

Κανονισμός Sfakia Sky Run

Φόρμα εγγραφών